PUNCA LAPTOP ROSAK

⚠⚠⚠PENTING... SILA AMBIL TAHU...⚠⚠⚠PUNCA LAPTOP ROSAK..Keadaan ini bergantung kepada situasi dan keadaan kita menggunakan laptop..jika anda menggunakan di kawasan yang terlalu banyak habuk maka kipas laptop anda akan lebih cepat tersumbat..nasihat saya kepada anda agar servislah laptop sekurang2nya setahun sekali...jika dah lama tak service.... segeralah bawa laptop anda untuk checkup sekiranya terdapat tanda² kemungkinan akan menjadi lebih parah..kalau dah parah sudah tentu bayarannya pun parah jugak ye dak...ok sekian perkongsian untuk hari ini..jom ke Klinik Komputer Changkat Jering untuk periksa keadaan laptop anda.. sekianTel : 0111-3388 684

Posted by Klinik Komputer Changkat Jering on Friday, April 22, 2016
9 SAAT JE!!! DASYAT...

9 SAAT JE LOGIN WINDOWS 8laptop ni RAM 2GB je.. tapi laju gile die LOGIN WINDOWS... CUBA BAYANGKAN KALAU 8GB? hehee❔❔ape rahsianya? ➡sebenarnya customer ni hardisk dia rosak... jadi kami di Klinik Komputer Changkat Jering cadangkan dia tukar kepada SOLID STATE DRIVE (SSD)..Lepas tukar je tengok dia RUN.. perghhh...tak teringin ke? hehe...

Posted by Klinik Komputer Changkat Jering on Monday, June 20, 2016

--MIMPI NGERI PENGGUNA LAPTOP--.80% pemilik laptop taktau yang sebenarnya laptop perlu di service setiap #6bulan... .Ramai jugak yang bila dibagitau dia akan jawab,Saya guna laptop di opis je. Xbanyak habuk.....Perlu anda tahu juga diatas prosesor ada sejenis cecair yang kebiasaannya akan kering setiap 6bulan.. cecair tu sebagai penyokong untuk menyejukkan prosesor laptop...Ada juga getah perlu diganti...Kipas perlu diletak minyak pelincir..Jadi siapkan jadual laptop anda untuk buat medical checkup dan service... sekian sharing..Klinik komputer FaztCom0111-33 88 684

Posted by Klinik Komputer Changkat Jering on Wednesday, August 30, 2017
TOSHIBA TUA BER"JIWA" MUDA

LAPTOP TUA.. BERJIWA MUDA.. SAKSIKAN.Ni laptop seorang ustaz di batu 9... datang nak check sebab laptop dia jadi BLUESCREEN... selepas kami diagnos terdapat 2 masalah besar.. .1: HARD DISK ROSAK2: HABUK BANYAK DI KIPAS (10tahun tak pernah service) nyaris tak rosak motherboard..macam biasa kami cakap nak tukar harddisk yang LAJUUUUUU PUNYA..... kami cadangkan ganti dengan SSD.. ustaz pun setuju.lepas tukar je tengok dia punya BOOT WINDOWS... 30SAAT je... rasanya lagi laju dari laptop baru guru² yang lain di sekolah dia. insyaALLAH... terima kasih USTAZ..(macam zaman skolah plak) huhu..jom support Klinik Komputer Changkat Jering - 0111-33 88 684

Posted by Klinik Komputer Changkat Jering on Friday, August 5, 2016

laptop masuk air

pc desktop yang tak pernah service

  • thermal paste pun dah keras
  • kipas block terus angin sejuk masuk
  • menyebab kan kerosakan pada mainboard

free delivery